Herroeping / retournering

 

Informatie rondom garantie, retour en herroeping

Retourneren en herroeping

U heeft het recht uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. U heeft na annulering nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen. U krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Enkel de kosten voor retour van u thuis naar de webwinkel zijn voor eigen rekening. Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan de ondernemer geretourneerd worden. Om gebruik te maken van dit recht kunt u contact met ons opnemen via klantenservice@noodgevallen.com. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van uw retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.

Uitzonderingen herroeping en retournering

Let op:
Het herroepingsrecht is niet mogelijk wanneer u de onderstaande regels niet in acht neemt:
Bij verzegelde producten. Wanneer de verzegeling verbroken is zijn deze producten niet retourneerbaar.
Indien u gebruik maakt van de installatieservice is het voor ons niet mogelijk om het toegevoegde beltegoed aan u te retourneren. U kunt in het geval van een retour de simcard behouden en deze gebruiken in een ander toestel.

Garantie

Ook een product van noodgevallen.com raakt wel eens defect. Heeft u uw product aangeschaft via noodgevallen.com en ervaart u problemen met het product?

Onder het kopje FAQ (veel gestelde vragen) vindt u tips die u kunnen helpen bij het oplossen van problemen met uw product.
Lukt het u niet het probleem op te lossen, dan kunt u contact opnemen met de klantenservice van noodgevallen.com van noodgevallen.com tel: 06-24671264 (bereikbaar van 9:00 – 16:00) of via e-mail: klantenservice@noodgevallen.com

Er zijn verschillende situaties waarin uw product defect kan raken.

We hebben voor u op een rijtje gezet wat u kunt doen bij:

Defect bij ontvangst van het product

Defect binnen de garantieperiode

Defect buiten de garantieperiode

Retourneren van uw product

Uw product wordt in defecte staat geleverd

Een defect product vindt niemand leuk, en al helemaal niet bij ontvangst. Dat vinden wij ook. Gelukkig komt een dead on arrival, zoals dat ook wel heet, maar weinig voor. Heeft u hier toch mee te maken, neemt u dan binnen zeven werkdagen contact op met onze klantenservice. Dan zorgen wij ervoor dat u zo snel mogelijk een werkend product in huis heeft.

E-mail:     klantenservice@noodgevallen.com
Telefoon: 06-24671264

We zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag, tussen 9.00 en 16.00 uur. Uw e-mail beantwoorden we binnen twee werkdagen.

Voorwaarden retournering product

Uw product is ongebruikt en nog in originele staat.

Uw product bevat geen sporen van schade (krassen etc.).

Uw product wordt in de onbeschadigde fabrieksverpakking geretourneerd, voorzien van bijgeleverde accessoires en boekjes.

De verzegeling van het product is niet verbroken.

Na veertien werkdagen vervalt uw zichttermijn en kunnen defecten enkel door ons reparatiecentrum worden behandeld.

Uw noodgevallen.com product raakt binnen de garantieperiode defect

Bij noodgevallen.com krijgt u twee jaar lang garantie op uw product en zes maanden garantie op accu’s en accessoires. Voordat u uw product ter reparatie opstuurt, kunt u eerst proberen om het probleem zelf op te lossen. Misschien valt het allemaal wel mee.

Online ondersteuning
Op de onze website, onder de kop FAQ kunt u de meest gestelde vragen vinden over uw product en de meest voorkomende storingen en hun mogelijke oplossingen

Telefonische ondersteuning
U kunt ook telefonisch contact opnemen met noodgevallen.com ma – vrij telefoon: 06-24671264 (9:00 – 16:00)

Heeft u recht op garantie?
De garantie die u bij noodgevallen.com krijgt, geldt niet voor val-, stoot- en waterschade. Bij de klantenservice van noodgevallen.com  wordt hier altijd op onderzocht. Is er sprake van schade die niet onder de garantie valt, dan komen de reparatiekosten voor uw rekening. U krijgt hier altijd bericht van.

Wanneer de schade aan uw noodgevallen.com product niet onder de garantie valt, kunt u drie dingen doen:

Uw product kosteloos laten vernietigen.
Reparatie annuleren en uw toestel terug laten sturen.
Uw product tegen de kostprijs laten repareren.

U betaalt nog wel voor de onderzoeks- en verzendkosten à € 65,-.

Uw noodgevallen.com product raakt buiten de garantieperiode defect

Raakt uw noodgevallen.com product buiten de garantieperiode defect, dan kunt u er alsnog voor kiezen om deze te laten repareren. Helaas worden de reparatiekosten niet vergoed. Houd er rekening mee dat deze kosten hoog kunnen oplopen

Identiteit ondernemer

Seniortab
h.o.d.n. www.noodgevallen.com
Oer de feart 184
8502CR Joure

klantenservice@noodgevallen.com

Product ondersteuning tel: 06-24671264